Histoire

Le French Café

Een bruisende brasserie in Franse sferen waar je terecht kunt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Le French Café heeft dat Amsterdamse randje: een tikkeltje brutaal met een uitgesproken stijl, en gooit daarmee een frisse wind door de authentieke Franse brasserie. "Verwacht een verrassend accént op de gerechten, de service en de ambiance", aldus eigenaar Job Ouderland. Job komt van jongs af aan in de Franse Dordogne, waar zijn voorliefde voor de Franse keuken is ontstaan. “Het draait om de kwaliteit van het product, geen poespas, maar gewoon goed eten. De hele dag door.”


Menu

Bij binnenkomst knipogen de verse broden al naar de gast. Langs de bar richting de open keuken kun je met 4 personen dineren aan de fruits de mer bar. “Eenmaal aan tafel is er geen weg terug: artisjok van de markt, klassieke tartare de boeuf, bouillabaisse, verse wisselende vis en een côte de boeuf. De keuken wordt geleid door Matthew Neve - die zijn strepen heeft verdiend bij o.a Restaurant de Kas, L'Atelier Yssoirien in Frankrijk, Restaurant Rijks en Restaurant Vinkeles. Aan een mooie collectie wijnen mag de brasserie niet ontbreken. De wijnkaart is divers in kwaliteit en prijs. Ook vin nature wordt geschonken, gewoon naast de klassiekers uit Bourgogne en Loire.”

 
Bourgondiër

Het krantje ligt klaar op het terras voor bij de ochtendkoffie, op elk tijdstip is een glas wijn geoorloofd en de uitgebreide menukaart heeft iets te bieden voor elk uur van de dag. Een croissant voor ontbijt en een croque monsieur voor de lunch. Een uitgebreide selectie kazen en charcuterie voor bij de borrel, een kippetje met frites die wordt afgerond met een dirty martini of white negroni aan de bar. Dat wordt er ook niet maar éentje, want de late night borrel en fijne sfeer zorgt ervoor dat je tot de late uurtjes blijft plakken. Santé!